PROPOSED AGENDA

Highly Migratory Species Management Team

Online Meeting May 12, 2025

The Pacific Fishery Management Council's (Council) Highly Migratory Species Management Team (HMSMT) will meet online May 12, 2025. The meeting is open to the public, and pertinent information will be posted to the meeting weebpage. A dedicated public comment opportunity has been scheduled and breaks will be taken at the discretion of the Chair. The agenda may be modified once the meeting begins, as necessary. The primary purpose of this HMSMT meeting is to continue developing a process, structure, and format for the annual Stock Assessment and Fishery Evaluation document. The HMSMT will also briefly discuss the Pacific Fishery Management Council's Research and Data Needs document (June Council Agenda Item D.3).

Monday, May 12, 2025, 10:00 a.m.

HMSMT Administrative Matters

 Introductions, Approve Agenda, Confirm Assignments (10 a.m., 15 minutes) Alan Sarich Kerry Griffin

2. Update on June Meeting Plans (10:15 a.m., 15 minutes)

Kerry Grifin

Highly Migratory Species Stock Assessment and Fishery Evaluation Document

3. Overview and Recommendations (10:30 a.m., 1.5 hours)

LUNCH

PUBLIC COMMENT PERIOD – 1 p.m., 15 minutes

D. Cross Fishery Management Plans

3. Research and Data Needs (1:15 p.m., 15 minutes)

Alan Sarich

Highly Migratory Species Stock Assessment and Fishery Evaluation Document

4. Discussion and Next Steps (1:30 p.m., 1.5 hours)

HMSMT Administrative Matters (continued)

3. Assignments and Next Steps (3 p.m., 1 hour, as needed)

Alan Sarich

4. Future Workload Planning (4 p.m., 1 hour, as needed)

Alan Sarich

ADJOURN

PFMC 05/09/25