**PROPOSED AGENDA** 

# Highly Migratory Species Management Team

Pacific Fishery Management Council DoubleTree by Hilton Sonoma—Wine Country One Doubletree Drive Rohnert Park, California, 94928 Phone: 707-584-5466 June 12-13, 2025 Santa Rosa Room

This Highly Migratory Species Management Team (HMSMT) meeting will be held in person and is open to the public. A dedicated public comment agenda item has been scheduled for each day. Additional public comments may be taken at the discretion of the Chair. Pertinent information will be posted to the Council's June 2025 meeting webpage prior to the meeting. Dates and times on this agenda are subject to change once the meeting begins. Agenda items listed under the HMSMT Administrative Matters are in numerical order; other agenda items reflect their Council Meeting Agenda numbering. Times not specified for discussion and/or presentations will be allocated to the HMSMT's drafting and reviewing of reports. The HMSMT will meet jointly with the HMS Advisory Subpanel periodically, as indicated.

Thursday, June 12, 2025 – 8:00 a.m.

ΗN	ISMT Administrative Matters	
1.	Roll Call and Agenda Overview	Kerry Griffin
2.	Opening Remarks, Introductions, and Announcements	Alan Sarich
3.	Approve Agenda	HMSMT
	Highly Migratory Species Management National Marine Fisheries Service Report (8:15 a.m., 30 minutes; report to Council Saturday, June 14)	Amber Rhodes
2.	International Management Activities (8:45 a.m., 1 hour; report to the Council Saturday, June 14) ( <i>Joint session with HMSAS; Santa Rosa Room</i> )	Rachael Wadsworth
BR	EAK	
3.	Exempted Fishing Permits (10 a.m., 1 hour; report to the Council Saturday, June 14)	Karter Harmon
4.	HMS Roadmap Development (overview)	Josh Madeira

(11 a.m., 45 minutes; report to Council Saturday, June 14) (Joint session with HMSAS; Salon II Room)

LUNCH (11:45 a.m.- 12:45 p.m.)

4. HMS Roadmap Development (discussion) (12:45 p.m., 1 hour; report to Council Saturday, June 14)

#### **HMSMT Administrative Matters**

4. Draft reports (2 p.m., 1.5 hours)

#### BREAK

5. Review and Finalize Reports (3:45 p.m., 1.25 hours)

## Friday, June 13, 2025 – 8:00 a.m.

#### **HMSMT Administrative Matters**

6. Review and Finalize Supplemental Reports (8:00 a.m., 2 hours)

#### BREAK

#### **D.** Cross Fishery Management Plan

1. Presidential Executive Orders and Administration Updates Kerry Griffin (10:15 a.m., 1 hour; report to Council Sunday, June 15)

## PUBLIC COMMENT PERIOD

11:15 a.m. (or immediately following Agenda Item D.1)

LUNCH (11:30 a.m. – 12:45 p.m.)

С.	Adm	inistra	tive	Ma	atte	ers	
-		-					

6. Future Council Meeting Agenda and Workload Planning (12:45 p.m., 30 minutes; report to Council Monday, June 16)

## **HMSMT Administrative Matters**

7. Review and Finalize Supplemental Reports, As Needed HMSMT (1:15 p.m., 1 hour)

Liz Hellmers/Phill Dionne

**HMSMT** 

**HMSMT** 

HMSMT

Kerry Griffin

8. Assignments and Next Steps (2:15 p.m., 2 hours) Alan Sarich

ADJOURN

PFMC 05/20/25