**PROPOSED AGENDA** 

## Highly Migratory Species Advisory Subpanel

Pacific Fishery Management Council DoubleTree by Hilton Sonoma—Wine Country One Doubletree Drive Rohnert Park, California, 94928 Phone: 707-584-5466 June 12-13, 2025 Salon II Room

This Highly Migratory Species Advisory Subpanel (HMSAS) meeting will be held in person and is open to the public. A dedicated public comment agenda item has been scheduled for each day. Additional public comments may be taken at the discretion of the Chair. Pertinent information will be posted to the Council's June 2025 meeting webpage prior to the meeting. Dates and times on this agenda are subject to change once the meeting begins. Agenda items listed under the HMSAS Administrative Matters are in numerical order; other agenda items reflect their Council Meeting Agenda numbering. Times not specified for discussion and/or presentations will be allocated to the HMSAS's drafting and reviewing of reports. The HMSAS will meet jointly with the HMS Management Team (HMSMT) periodically, as indicated.

Thursday, June 12, 2025 – 8:00 a.m.

ΗN	ISAS Administrative Matters				
1.	Roll Call and Agenda Overview	Kerry Griffin			
2.	Opening Remarks, Introductions, and Announcements	Dave Rudie			
3.	Approve Agenda	HMSAS			
F.	F. Highly Migratory Species Management				
3.	Exempted Fishing Permits	Dave Rudie			
	(8:15 a.m., 30 minutes; report to Council Saturday, June 14)				
2.	International Management Activities	Rachael Wadsworth			
	(8:45 a.m., 1 hour; report to Council Saturday, June 14)				
	(Joint session with HMSMT; Santa Rosa Room)				
BR	EAK				
HMSAS Administrative Matters					
4.	Discussion and Work Session	HMSAS			
	(10 a.m., 30 minutes)				

<ul> <li>D. Cross Fishery Management Plan</li> <li>3. Research and Data Needs (10:30 a.m., 30 minutes; report to Council Monday, June 16)</li> </ul>	Mike Conroy		
<ul> <li>F. Highly Migratory Species Management</li> <li>4. HMS Roadmap Development (overview) (11 a.m., 45 minutes; report to Council Saturday, June 14) (<i>Joint Session with HMSMT; Salon II Room</i>)</li> </ul>	Josh Madeira		
LUNCH (11:45 a.m 12:45 p.m.)			
<ul> <li>4. HMS Roadmap Development (discussion)</li> <li>(12:45 p.m., 1 hour; report to Council Saturday, June 14)</li> </ul>	HMSAS		
<ul> <li>HMSAS Administrative Matters</li> <li>5. Discussion Session (International Management) (1:45 p.m., 1 hour)</li> </ul>	HMSAS		
PUBLIC COMMENT PERIOD – 2:45 p.m.			
TOBEIC COMMENT FERIOD 2.45 p.m.			
BREAK F. Highly Migratory Species Management 1. National Marine Fisheries Service Report (3:15 p.m., 30 minutes; report to Council Saturday, June 14)	Amber Rhodes		
BREAK <b>F. Highly Migratory Species Management</b> 1. National Marine Fisheries Service Report	Amber Rhodes		
<ul> <li>BREAK</li> <li>F. Highly Migratory Species Management</li> <li>1. National Marine Fisheries Service Report <ul> <li>(3:15 p.m., 30 minutes; report to Council Saturday, June 14)</li> </ul> </li> </ul>	Amber Rhodes Dave Rudie		
<ul> <li>BREAK</li> <li>F. Highly Migratory Species Management</li> <li>1. National Marine Fisheries Service Report (3:15 p.m., 30 minutes; report to Council Saturday, June 14)</li> <li>HMSAS Administrative Matters</li> <li>6. Work Session and Parking Lot Issues</li> </ul>			
<ul> <li>BREAK</li> <li>F. Highly Migratory Species Management</li> <li>1. National Marine Fisheries Service Report (3:15 p.m., 30 minutes; report to Council Saturday, June 14)</li> <li>HMSAS Administrative Matters</li> <li>6. Work Session and Parking Lot Issues (3:45 p.m., 1.25 hours)</li> </ul>			
<ul> <li>BREAK</li> <li>F. Highly Migratory Species Management</li> <li>1. National Marine Fisheries Service Report     (3:15 p.m., 30 minutes; report to Council Saturday, June 14)</li> <li>HMSAS Administrative Matters</li> <li>6. Work Session and Parking Lot Issues     (3:45 p.m., 1.25 hours)</li> <li>Friday, June 13, 2025 – 8:00 a.m.</li> <li>HMSAS Administrative Matters</li> <li>7. Review and Finalize Supplemental Reports</li> </ul>	Dave Rudie		

## PUBLIC COMMENT PERIOD 10 a.m. (or immediately following Agenda Item D.1)

BREAK

<ul> <li>HMSAS Administrative Matters</li> <li>8. Review and Finalize Supplemental Reports, As Needed (10:30 a.m., 1.25 hours)</li> </ul>	HMSAS		
LUNCH (11:45 a.m. – 1 p.m.)			
<ul> <li>C. Administrative Matters</li> <li>6. Future Council Meeting Agenda and Workload Planning (1 p.m., 30 minutes; report to Council Monday, June 16)</li> </ul>	Kerry Griffin		
<ul> <li>HMSAS Administrative Matters</li> <li>9. Review and Finalize Supplemental Reports, As Needed (1:30 p.m., 2 hours)</li> </ul>	HMSAS		
10. Assignments and Next Steps (4:30 p.m., 30 minutes)	Dave Rudie		

ADJOURN

PFMC 05/20/25