PROPOSED AGENDA Habitat Committee

Online Meeting June 2, 2025

This Habitat Committee (HC) meeting will be held online and is open to the public. Pertinent information will be posted to the meeting webpage. A public comment agenda item is scheduled. Additional public comment may be taken at the discretion of the Chair. Dates and times on this agenda are subject to change once the meeting begins. The purpose of this meeting is to consider items on the Pacific Fishery Management Council (Council)'s <u>June meeting</u> agenda and other issues as appropriate. Habitat Committee Administrative Matters are listed in numerical order. Other agenda items reflect their Council Meeting Agenda numbering. The Council will consider Current Habitat Issues (Agenda Item G.1) on Sunday, June 15.

Monday, June 2, 2025 – 10:00 a.m.

Habitat Committee Administrative Matters

1.	Introductions, Approve Agenda, Confirm Assignments	Scott Heppell, Kerry Griffin
	(10 a.m., 15 minutes)	

2. Member Updates All (10:15 a.m., 1 hour; Report to Council June 15 under Agenda Item G.1) Notes: Laura Brown

E. Groundfish

6. Phase 2 Stock Definitions — Final ActionKerry Griffin(11:15 a.m., 30 minutes; Report to Council June 14)Notes: Arlene Merems

PUBLIC COMMENT PERIOD - 11:45 a.m., 15 minutes

LUNCH (12 p.m. – 12:45 p.m.)

Habitat Committee Administrative Matters

3. Work Session, Review Draft Reports (12:45 p.m., 45 minutes)

E. Groundfish

 Limited Entry Fixed Gear Actions: Gear Endorsements, Cost Recovery, And Other Administrative Changes – Final Action (1:30 p.m., 30 minutes; Report to Council June 13)
Notes: Eric Chavez

All

BREAK

D. Cross Fishery Management Plan 2. Council Response to Executive Orders and Administration Updates Kerry Griffin (2:15 p.m., 30 minutes; Report to Council June 15) Notes: Laura Ingulsrud C. Administrative 6. Future Workload Planning Kerry Griffin (2:45 p.m.; 30 minutes; Report to Council June 16) Notes: Caren Barcelo Habitat Committee Administrative Matters 4. **Review and Finalize Supplemental Reports** All (3:15 p.m., 30 minutes) 5. Elections (Closed Session) Kerry Griffin (3:45 p.m., 15 minutes)

ADJOURN

PFMC 05/29/25