#### **PROPOSED AGENDA**

# **Habitat Committee**

<u>Double Tree by Hilton</u> – San Jose

San Simeon Room 2050 Gateway Place San Jose, California 95110 April 10-11, 2025

This Habitat Committee (HC) meeting will be held in person, in conjunction with the April 2025 Pacific Fishery Management Council (Council) meeting. The HC meeting is open to the public, and a dedicated public comment agenda item has been scheduled for each day. Additional public comment may be taken at the discretion of the Chair. Dates and times on this agenda are subject to change once the meeting begins. This HC meeting is intended to consider items on the Council's April meeting agenda and other issues as appropriate. Agenda items listed under the Habitat Committee Administrative Matters are in numerical order; other agenda items reflect their Council Meeting Agenda numbering. The Council will consider Current Habitat Issues (Agenda Item E.1) on Saturday, April 12.

# Thursday, April 10, 2025 – 8:00 a.m.

#### **Habitat Committee Administrative Matters**

Introductions, Approve Agenda, Confirm Assignments (8:00 a.m., 15 minutes) Correigh Greene

2. Member Updates Αll (8:15 a.m., 1.5 hours; Report to Council April 12, Agenda Item E.1) Notes: John Cassinelli

**Kerry Griffin** 

Αll

BREAK

# C. Cross Fishery Management Plan

Office of National Marine Sanctuaries Report Laura Ingulsrud (10:00 a.m., 1 hour; Report to Council April 11) Notes: Laura Brown

#### D. Salmon

Review of Essential Fish Habitat - Scoping Kerry Griffin, Eric Chavez (11:00 a.m., 1 hour; Report to Council April 12) Notes: Waldo Wakefield

LUNCH (12:00 p.m.)

#### **Habitat Committee Administrative Matters (continued)**

Work Session – Develop and Review Supplemental Reports (1:00 p.m., 1 hour)

## PUBLIC COMMENT PERIOD - 2:00 p.m., 15 minutes

## C. Cross Fishery Management Plan

Research and Data Needs Dan Holland
(2:15 p.m., 30 minutes; Report to Council April 12) Notes: Scott Heppell

**BREAK** 

### **Habitat Committee Administrative Matters (continued)**

3. Work Session – Develop and Review Supplemental Reports (3:00 p.m., 2 hours, as needed)

Αll

# Friday, April 11, 2025 - 8:00 a.m.

#### **Habitat Committee Administrative Matters (continued)**

4. Habitat Committee Elections – Closed Session (8:00 a.m., 15 minutes)

ΑII

# C. Cross Fishery Management Plan

5. Council Operations and Priorities (8:15 a.m., 45 minutes; report to Council April 14)

Kerry Griffin Arlene Merems

# **Habitat Committee Administrative Matters (continued)**

5. Habitat Committee Reports and Tracking (9:00 a.m., 1 hour)

Correigh Greene

#### **BREAK**

6. Work Session – Review and Finalize Supplemental Reports (10:15 a.m., 1.5 hour)

Αll

LUNCH (11:45 a.m.)

#### H. Administrative

3. Future Meeting Agenda and Workload Planning (1 p.m.; 30 minutes; Report to Council April 15)

Kerry Griffin Notes: Sarah Bates

PUBLIC COMMENT PERIOD – 1:30 p.m., 15 minutes

#### **Habitat Committee Administrative Matters (continued)**

7. Review and Finalize Reports; Wrap Up (1:45 p.m., 3 hours, As Needed)

All

Adjourn

PFMC 3/25/2025