PROPOSED AGENDA

Highly Migratory Species Management Team

Online Meeting February 18, 2025

The Pacific Fishery Management Council's (Council) Highly Migratory Species Management Team (HMSMT) will meet online February 18, 2025. The meeting is open to the public, and pertinent information will be posted to the meeting <u>webpage</u>. A dedicated public comment agenda item has been scheduled for each day. The agenda may be modified once the meeting begins, as necessary. Breaks will be taken at the discretion of the Chair. The primary purposes of this HMSMT meeting are to continue development of the HMS Roadmap and consider items on the Council's March meeting agenda. The HMSMT will meet in joint session with the HMS Advisory Subpanel (HMSAS), as indicated below. Agenda items listed under the HMSMT Administrative Matters are in numerical order; other agenda items reflect their Council Meeting Agenda numbering.

Tuesday, February 18, 2025, 8:30 a.m.

HMSMT Administrative Matters

1. Introductions, Approve Agenda, Confirm Assignments (8:30 a.m., 15 minutes)

I. Highly Migratory Species Management

3. Highly Migratory Species Roadmap (8:45 a.m., 1.5 hours)

Alan Sarich, Amber Rhodes

Alan Sarich

Kerry Griffin

Karter Harmon

PUBLIC COMMENT PERIOD - 10:15 a.m., 15 minutes

BREAK

HMSMT/HMSAS Joint Session Begins (HMSAS Joins the HMSMT Meeting)

I. Highly Migratory Species Management (Continued)

- 3. Highly Migratory Species RoadmapAlan Sarich, Amber Rhodes(10:45 a.m., 45 minutes)
- 1. National Marine Fisheries Service Report

(11:30 a.m., 15 minutes)

2.	International Management Activities (Albacore Tuna Management) (11:45 a.m.; 30 minutes)	Rachael Wadsworth
LUNC	H (12:15 p.m., 30 minutes)	
2.	International Management Activities (Continued) (Pacific Bluefin Tuna Management Strategy Evaluation) (12:45 p.m.; 30 minutes)	Josh Madeira
End Joint Session		
HMSMT Administrative Matters (continued)		
2.	Advisory Body Practices and Procedures (1:15 p.m., 30 minutes)	Kelly Ames
3.	Work Session – Report Writing and Review (1:45 p.m., 1.5 hours)	All
4.	Other Topics as Necessary (3:15 p.m., 45 minutes)	
J. Ad	ministrative Matters	
4.	Future Council Meeting Agenda and Workload Planning (4 p.m., 30 minutes)	Kerry Griffin

ADJOURN

PFMC 02/14/25