PROPOSED AGENDA

Highly Migratory Species Advisory Subpanel

Online Meeting February 18, 2025

The Pacific Fishery Management Council's (Council) Highly Migratory Species Advisory Subpanel (HMSAS) will meet online February 18, 2025. The meeting is open to the public, and pertinent information will be posted to the meeting webpage. A dedicated public comment agenda item has been scheduled for each day. The agenda may be modified once the meeting begins, as necessary. The primary purposes of this HMSAS meeting are to provide feedback on the HMS Roadmap and consider other relevant items on the Council's March meeting agenda. The HMSAS will join the HMS Management Team (HMSMT) in joint session for specific agenda items, as indicated below. Items on the March Council meeting agenda are referenced where appropriate.

Tuesday, February 18, 2025, 8:30 a.m.

HMSAS Administrative Matters

1. Introductions, Approve Agenda, Confirm Assignments (8:30 a.m., 15 minutes)

Dave Rudie Kerry Griffin

I. Highly Migratory Species Management

3. Highly Migratory Species Roadmap – Initial Discussion (8:45 a.m., 30 minutes)

Αll

D. Cross Fishery Management Plan

2. Marine Planning (9:15 a.m., 30 minutes)

Mike Conroy

PUBLIC COMMENT PERIOD – 9:45 a.m., 15 minutes

HMSAS Administrative Matters (continued)

 Elections (Closed Session) (10 a.m., 15 minutes) Kerry Griffin

BREAK (30 minutes)

HMSMT/HMSAS Joint Session Begins (HMSAS Join the HMSMT Meeting HERE)

I. Highly Migratory Species Management (continued)

3. Highly Migratory Species Roadmap (10:45 a.m., 45 minutes)

Alan Sarich, Amber Rhodes

1. National Marine Fisheries Service Report (11:30 a.m., 15 minutes)

Karter Harmon

 International Management Activities (Albacore Tuna Management) (11:45 a.m.; 30 minutes) Rachael Wadsworth

LUNCH (12:15 p.m., 30 minutes)

International Management Activities (Continued)
(Pacific Bluefin Tuna Management Strategy Evaluation)
(12:45 p.m.; 30 minutes)

Josh Madeira

End Joint Session

HMSAS Administrative Matters (continued)

3. Work Session – Develop and Review Supplemental Reports (1:15 p.m., 1.25 hours)

All

4. Advisory Body Practices and Procedures (2:30 p.m., 30 minutes)

Kelly Ames

J. Administrative Matters

4. Future Meeting and Workload Planning (3 p.m., 1 hour)

Kerry Griffin

HMSAS Administrative Matters (continued)

5. Other Topics as Necessary (4 p.m., 45 minutes)

Αll

ADJOURN

PFMC 2/14/25