#### **PROPOSED AGENDA**

# **Habitat Committee**

Online Meeting February 25 – 26, 2025

This Habitat Committee (HC) meeting will be held online and is open to the public. Pertinent information will be posted to the meeting webpage. A public comment agenda item is scheduled for each day. Additional public comment may be taken at the discretion of the Chair. Dates and times on this agenda are subject to change once the meeting begins. The purpose of this meeting is to consider items on the Pacific Fishery Management Council (Council)'s March meeting agenda and other issues as appropriate. Habitat Committee Administrative Matters are listed in numerical order. Other agenda items reflect their Council Meeting Agenda numbering. The Council will consider Current Habitat Issues (Agenda Item G.1) on Friday, March 7.

# Tuesday, February 25, 2025 – 8:30 a.m.

## **Habitat Committee Administrative Matters**

Introductions, Approve Agenda, Confirm Assignments, Correigh Greene
 New Member Introductions
 (8:30 a.m., 15 minutes)

2. Member Updates All (8:45 a.m., 1 hour; Report to Council March 7 under Agenda Item G.1) Notes: Arlene

#### **BREAK**

## F. Ecosystem

2024-25 California Current Ecosystem Status Report and Mary Hunsicker, Andrew Leising 2025 Science Review Topics (HC joins the <u>Ecosystem Webinar</u>)
 (10:10 a.m., 2 hours; Report to Council March 7)
 Notes: Correigh Greene

## LUNCH

## H. Groundfish

- 5. Cordell Bank Conservation Area Revisions—Final Jessi Waller, Keeley Kent (1 p.m., 30 minutes; Report to Council March 8) Notes: Eric Chavez
- Limited Entry Fixed Gear Actions: Gear Endorsements, Cost Recovery,
   And Other Administrative Changes
   (1:30 p.m., 1 hour; Report to Council March 9)
   Notes: Eric Chavez

#### **BREAK**

## **Habitat Committee Administrative Matters (continued)**

2. Member Updates (continued)

Αll

(2:45 p.m., 1 hour) Notes: Arlene

## PUBLIC COMMENT PERIOD – 3:45 p.m., 15 minutes

3. Work Session – Draft and Review Supplemental Reports (4 p.m., 1 hour)

ΑII

## Wednesday, February 26, 2025 - 8:30 a.m.

## D. Cross Fishery Management Plan

Marine Planning (Including Cumulative Impacts Framework)
 (8:30 a.m., 45 minutes; Report to Council March 7)

Mike Conroy Notes: Laura Ingulsrud

## **Habitat Committee Administrative Matters (continued)**

4. Research and Data Needs (9:15 a.m., 45 minutes)

Dan Holland Notes: Waldo Wakefield

## **BREAK**

PUBLIC COMMENT PERIOD – 10:15 a.m., 15 minutes

# **Habitat Committee Administrative Matters (continued)**

3. Work Session – Draft and Review Supplemental Reports (continued) (10:30 a.m., 1.5 hours)

Αll

#### LUNCH

## J. Administrative

Future Workload Planning
 (1 p.m.; 30 minutes; Report to Council March 11)

Kerry Griffin Notes: John Cassinelli

## **Habitat Committee Administrative Matters (continued)**

. Review and Finalize Reports; Wrap Up (1:30 p.m., 3.5 hours, As Needed)

Αll

## Adjourn

PFMC 2/21/2025