Ad Hoc Marine Planning Committee

Pacific Fishery Management Council **Online Meeting** January 30, 2025

This Marine Planning Committee (MPC) meeting will be held online and is open to the public. Pertinent information will be posted on the meeting webpage prior to the meeting. A dedicated public comment agenda item has been scheduled. Additional public comments may be taken at the discretion of the Co-Chairs. Times on this agenda are subject to change once the meeting begins, and breaks will be taken as needed, at the discretion of the Co-Chairs.

NOTE: Agenda Items B and C have been cancelled from this agenda. The timing and sequence of the remaining agenda items will remain as listed below, although adjustments to the agenda may be made after the meeting begins, as always.

Thursday, January 30, 8:30 a.m.

A. MPC Administrative Matters

- 1. Welcome and Announcements
- 2. Agenda Overview, Assignments

(8:30 a.m.; 15 minutes)

B. Bureau of Ocean Energy Management Update

(8:45 a.m.; 30 minutes) Cancelled

C. National Oceanic and Atmospheric Administration Update

1. General Update

2. Pacific Fishing Effort Mapping (PacFEM) Project

(9:15 a.m.; 1 hour) Cancelled

BREAK

D. State Updates

(10:30 a.m.; 30 minutes)

1. Oregon Susan Chambers Corey Niles, Mike Okoniewski 2. Washington

E. Tribal Update

(11 a.m.; 15 minutes)

Steve Joner

Kerry Griffin

Lilah Ise

Lisa Pfeiffer

Ellen Willis-Norton

Mike Conroy/Susan Chambers

F. Cumulative Impacts Framework (CIF) Part 1

Mike Conroy

1. Overview and Update (11:15 a.m.; 30 minutes)

PUBLIC COMMENT PERIOD 11:45 a.m.

LUNCH (12 p.m. – 1 p.m.)

G. California Update

California Energy Commission
 p.m.; 1 hour)

Mike Conroy, Crystal d'Souza Danielle Mullany

H. Cumulative Impacts Framework (CIF) Part 2
Questions and Discussion

(2 p.m.; 1 hour)

Mike Conroy

BREAK

I. Future Workload Planning, Assignments, Next Steps (3:15 p.m.)

Kerry Griffin

Adjourn

PFMC 01/21/25