PROPOSED AGENDA

Highly Migratory Species Management Team

Online Meeting January 13 – 15, 2025

The Pacific Fishery Management Council's (Council) Highly Migratory Species Management Team (HMSMT) will meet online January 13 – 15, 2025. The meeting is open to the public, and pertinent information will be posted to the meeting weeppage. A dedicated public comment agenda item has been scheduled for each day. The agenda may be modified once the meeting begins, as necessary. Breaks will be taken at the discretion of the Chair. The primary purpose of this HMSMT meeting is to continue development of the HMS Roadmap, in preparation for consideration at the March 2025 Council meeting. A brief closed session to elect a new HMSMT Vice Chair will be held on Day 1. On Tuesday, January 14, the HMS Advisory Subpanel will join the meeting to provide feedback on the draft Roadmap.

Monday, January 13, 2025 – 12:00 p.m.

Highly Migratory Species Management Team Administrative Matters

1. Introductions, Approve Agenda, Confirm Assignments (12 p.m., 15 minutes)

Alan Sarich Kerry Griffin

 Closed Session – Election of HMSMT Vice Chair (12:15 p.m., 15 minutes) Kerry Griffin

Highly Migratory Species Roadmap

Overview
 (12:30 p.m., 30 minutes)

Elizabeth Hellmers

2. Discussion and Identify Questions for HMS Advisory Subpanel (1 p.m., 1.5 hours)

Alan Sarich

3. Assignments and Next Steps (2:30 p.m.; 30 minutes)

Alan Sarich

PUBLIC COMMENT PERIOD – 3 p.m., 15 minutes

Wrap Up
 (3:15 p.m.; 45 minutes)

Alan Sarich

Tuesday, January 14, 2025 – 12:00 p.m.

Highly Migratory Species Management Team Administrative Matters

3. Introductions, Approve Agenda, Confirm Assignments (12 p.m., 15 minutes)

Alan Sarich Kerry Griffin

PUBLIC COMMENT PERIOD – 12:15 p.m., 15 minutes

Highly Migratory Species Roadmap

5. Overview and Update (12:30 p.m., 30 minutes)

Elizabeth Hellmers

6. Discussion and Questions for HMS Advisory Subpanel (1 p.m., 1.5 hours)

Alan Sarich Dave Rudie

7. Assignments and Next Steps (2:30 p.m.; 30 minutes)

Alan Sarich

Wednesday, January 15, 2025 - 8:00 a.m.

Highly Migratory Species Management Team Administrative Matters

4. Introductions, Approve Agenda, Confirm Assignments (8 a.m., 15 minutes)

Alan Sarich Kerry Griffin

Highly Migratory Species Roadmap

8. Discussion - Update and Status (8:15 a.m., 1 hour)

Elizabeth Hellmers

9. Assignments and Next Steps (9:15 a.m.; 30 minutes)

Alan Sarich

PUBLIC COMMENT PERIOD – 9:45 a.m., 15 minutes

10. Review and Finalize Edits to HMS Roadmap; Wrap Up (10 a.m., 1 hour)

ΑII

ADJOURN

PFMC 01/03/25