Ad Hoc Marine Planning Committee

Pacific Fishery Management Council Online Meeting August 12, 2024

This Marine Planning Committee (MPC) meeting will be held online and is open to the public. Pertinent information will be posted on the meeting webpage prior to the meeting. A dedicated public comment agenda item has been scheduled. Additional public comments may be taken at the discretion of the Co-Chairs. Times on this agenda are subject to change once the meeting begins, and breaks will be taken as needed, at the discretion of the Co-Chairs.

Monday, August 12, 10 a.m.

- A. MPC Administrative Matters
 - 1. Welcome and Announcements
 - 2. Agenda Overview, Assignments (15 minutes)

Kerry Griffin

Mike Conroy/Susan Chambers

B. Offshore Wind Transmission Planning (10:15 a.m.; 45 minutes)

Katie Segal, Marg Daly, Travis Douville

C. Bureau of Ocean Energy Management Update (11 a.m.; 30 minutes)

Necy Sumait

PUBLIC COMMENT PERIOD 11:30 a.m., 15 minutes

LUNCH (11:45 – 12:30 p.m.)

D. Offshore Wind Energy and the Migratory Bird Treaty Act (12:30 p.m.; 45 minutes)

Mike Green

E. State Updates

(1:15 p.m.; 45 minutes)

- 1. California
- 2. Oregon
- 3. Washington

Mike Conroy/Crystal D'Souza Susan Chambers/Jessica Watson Corey Niles/Mike Okoniewski

F. Tribal Update

(2 p.m.; 15 minutes)

Steve Joner

G. National Marine Fisheries Service Update (2:15 p.m.; 15 minutes)

Lilah Isé

H. MPC Updates and Discussion

MPC

(2:30 p.m.; 1 hour)

• Cumulative Impacts and Data Gaps

Susan Chambers/Karina Nielsen

• Other Items as Necessary

MPC

I. Workload Planning and Upcoming Activities (3:30 p.m.; 30 minutes)

MPC

Adjourn

PFMC 08/02/24