PROPOSED AGENDA

Habitat Committee

Pacific Fishery Management Council Online Meeting October 24 - 25, 2023

This Habitat Committee (HC) meeting will be held online and is open to the public. Pertinent information will be posted on the meeting <u>webpage</u> prior to the meeting. A dedicated public comment agenda item has been scheduled. Additional public comments may be taken at the discretion of the Chair. Times on this agenda are subject to change once the meeting begins.

This meeting is being conducted remotely with a web broadcast that provides the opportunity for remote public comment. In the event an outage occurs, or technical issues arise that impact the experience of remote attendees, we will attempt to resolve them but, ultimately, we cannot guarantee that they will be resolved satisfactorily. This meeting will be recorded and made available for future viewing.

Tuesday, October 24, 2023, 8:30 a.m.

Habitat Committee Administrative Matters

1. Welcome and Announcements

Agenda Overview, Assignments (15 minutes) Kerry Griffin Correigh Greene

F. Highly Migratory Species Management

 Highly Migratory Species Essential Fish Habitat Amendment - Final (8:45 a.m.; 45 minutes) (Report to Council 11/5)

Kerry Griffin/Eric Chavez Notes: Fran Recht

Habitat Committee Administrative Matters (continued)

3. HC operational guidelines (9:30 a.m.; 45 minutes)

Kerry Griffin Notes: Scott Heppell

BREAK

4. Member Updates (10:30 a.m., 1.5 hours)

Αll

LUNCH

PUBLIC COMMENT PERIOD 1 p.m.; 15 minutes.

Habitat Committee Administrative Matters (continued)

- 5. Dredge Material Management Plan (1:15 p.m., 30 minutes)
- 6. Salmon essential fish habitat review discussion (1:45 p.m., 45 minutes)

Eric Chavez Notes: Correigh Greene

Laura Brown

Notes: Eric Chavez

BREAK

D. Salmon Management

1. NMFS Report – salmon stoplight tables Correigh Greene (2:45 p.m., 30 minutes) Notes: Glen Spain

Habitat Committee Administrative Matters (continued)

7. Work Session as Needed All (3:15 p.m., 1 hour 45 minutes)

Wednesday, October 25, 2023, 1 p.m.

Habitat Committee Administrative Matters (continued)

8. Review and Finalize Supplemental Reports (1 p.m., 1 hour)

Αll

9. Tracking Projects and Outcomes – Discussion (2 p.m., 30 minutes)

ΑII

10. Work Session or Additional Topics as Needed (2:30 p.m., 1.5 hours)

Αll

Adjourn

PFMC 10/16/23