Highly Migratory Species Advisory Subpanel

Pacific Fishery Management Council
Online Meeting
August 31, 2022

Highly Migratory Species Advisory Subpanel (HMSAS) meetings are open to the public, and a public comment opportunity has been scheduled. Additional public comments may be taken at the discretion of the Chair. Agenda items listed under HMSAS Administrative Matters are in numerical order; other agenda items reflect their Council Meeting Agenda numbering. Times on this agenda are subject to change once the meeting begins.

Wednesday, August 31, 2022 – 1:00 p.m.

HMSAS Administrative Matters

1. Roll call and agenda overview

Kit Dahl

2. Introductions and announcements

Dave Rudie, Mike Conroy

3. HMS SAFE Apex Data Portal (1:15 p.m., 45 minutes)

Camille Kohler

Camille Kohler of the Pacific Fishery Information Network will provide a tour of this online portal for HMS fisheries data currently in development.

I. Highly Migratory Species

I.3 Exempted Fishing Permits – Final (2:00 p.m., 15 minutes)

Kit Dahl

I.4 Biennial Harvest Specifications and Management Measures (2:15 p.m., 15 minutes)

Kit Dahl

I.2 International Management Activities (2:30 p.m., 45 minutes)

Dorothy Lowman, Celia Barroso

5 Swordfish Management and Monitoring Plan (3:15 p.m., 15 minutes) Kit Dahl

C. Administrative

C.3 Council Meeting and Process Efficiencies (3:30 p.m., 30 minutes)

Kit Dahl

C.4 Marine Planning (4:00 p.m., 15 minutes)

Mike Conroy

Public Comment

4:15 p.m. or immediately following Agenda Item C.4

ADJOURN

PFMC 08/24/22