Pacific Fishery Management Council and Bureau of Ocean Energy Management Meeting Proposed Agenda

July 22-23, 2021

This online meeting will be hosted by the Pacific Fishery Management Council (PFMC) and facilitated by the PFMC and the Bureau of Ocean Energy Management (BOEM). A meeting description and login information can be found on the PFMC's website under 'Upcoming Events': www.pcouncil.org. This meeting is designed primarily for discussion and information exchange between BOEM and members of PFMC Advisory Bodies. The meeting is open to the public. Written public comment is welcome (contact Kerry.griffin@noaa.gov), and verbal public comment may be taken, at the discretion of the meeting Principals.

DAY 1

9:00 a.m. Welcome, introductions, overview (30 min)

Meeting format, assignments, and ground rules

9:30 a.m. Summary of BOEM's planning process, including data acquisition and analysis (60 min total)

- BOEM/NMFS/Cal Poly presentation (45 min)
- Discussion on process, data and mapping (high-level) (15 min)

10:30 a.m. Break (15 min)

10:45 a.m. Pacific salmon (60 min total)

- Overview of Salmon fishery (PFMC) (15 min)
- Data, studies, and analysis related to Salmon fishery (BOEM) (15 min)
- Discussion (30 min)

11:45 a.m. Lunch (60 min)

12:45 p.m. Pacific Groundfish (95 min total)

- Overview of Groundfish fishery (PFMC) (15 min)
- Data, studies, and analysis related to Groundfish fishery (BOEM) (30 min)
- Discussion (60 min)

2:15 p.m. Break (10 min)

2:30 p.m. Highly Migratory Species (60 min total)

- Overview of the Highly Migratory Species (HMS) fishery (PFMC) (15 min)
- Data, studies, and analysis related to HMS fishery (BOEM) (15 min)
- Discussion (30 min)

3:30 p.m. Coastal Pelagic Species (60 min total)

• Overview of the Coastal Pelagic Species (CPS) fishery (PFMC) (15 min)

- Data, studies, and analysis related to CPS fishery (BOEM) (15 min)
- Discussion (30 min)

4:30 p.m. Wrap up, plans for Day 2

ADJOURN DAY 1

DAY 2

9:00 a.m. Opening remarks, plans for Day 2 (10 min)

9:10 a.m. Pacific salmon (40 min total)

Summary of DAY 1 discussion, questions, and data gaps (10 min)

Discussion (30 min)

9:50 a.m. Pacific Coast Groundfish (60 min total)

Summary of DAY 1 discussion, questions, and data gaps (15 min)

Discussion (45 min)

10:50 a.m. Break (15 min)

11:05 a.m. Coastal Pelagic Species (40 min total)

Summary of DAY 1 discussions, questions, and data gaps (10 min)

Discussion (30 min)

11:45 p.m. Lunch (60 min)

12:45 p.m. Highly Migratory Species (40 min total)

Summary of DAY 1 discussions, questions, and data gaps (10 min)

Discussion (30 min)

1:25 p.m. Ecosystem FMP and Habitat (60 min total)

Overview and role in marine planning (PFMC rep, TBD) (15 min)

Discussion (45 min)

2:25 p.m. Public Comment (as time allows)

3:25 p.m. Wrap up and next steps

ADJOURN

PFMC 07/21/21