PROPOSED WEBINAR AGENDA Groundfish Management Team (GMT)

Pacific Fishery Management Council Online Webinar Meeting

Wednesday, February 17: 1:00 P.M. - 4:00 P.M.

The following agenda items reflect the numbering and title of the March Council Meeting Agenda. Discussion length for each agenda item is an estimate. The meeting will adjourn when business for the day is completed. Public comment is scheduled at the end of the webinar, however, the GMT Chair may allow public comment after each agenda item if time allows.

GMT Administrative		
1.	Call to Order	Melissa Mandrup, Chair
2.	Opening Remarks and Agenda Overview	Todd Phillips
3.	Approve Agenda	
C. Administrative		
3.	Marine Planning Update	Kerry Griffin
	(1:15 p.m.; 20 minutes)	
G. Groundfish Management		
4.	Pacific Whiting Utilization in the Mothership Sector	Brett Wiedoff/Whitney Roberts
	(1:35 p.m.; 30 minutes)	
5.	Electronic Monitoring Program Update	Brett Wiedoff
	(2:05 p.m.; 15 minutes)	
6.	Inseason Adjustments – Final Action	Melissa Mandrup
	(2:20 p.m.; 30 minutes)	
I. Ecosystem		
1.	California Current Ecosystem and Integrated Ecosystem	Kit Dahl
	Assessment (IEA) Report and Science Review Topics	
	(2:50 p.m.; 10 minutes)	
2.	Climate and Communities Initiative Workshop Report	Kit Dahl
	(3:00 p.m.; 10 minutes)	
3.	Fishery Ecosystem Plan (FEP) Five-Year Review – Final Ac	ction Kit Dahl
	(3:10p.m.; 10 minutes)	
Public Comment		
	(3:20 p.m.; 20 minutes)	
GMT Administrative Matters (continued)		
	Review Agenda Leads and Assignments, Other Business	Melissa Mandrup
	(20 minutes)	•

ADJOURN – *estimated* 4:00 p.m.

Purpose of the Webinar

The Pacific Fishery Management Council's GMT will convene a <u>webinar</u> meeting to discuss items related to the March 2021 Council meeting. The webinar will be held Wednesday, February 17 from 1:00 p.m. until 4:00 p.m. (Pacific Standard Time), or when business for the day is complete. This meeting is open to the public. No management actions will be decided by the GMT.

To Attend the Webinar

- 1. Join the meeting by using this link: <u>https://meetings.ringcentral.com/join</u>,
- 2. Enter the Meeting ID: **149 307 0900** and click JOIN
- 3. Next you will be prompted to either download:
 - the RingCentral meetings application OR
 - join the meeting without a download via your web browser,
- 4. Enter your name and click JOIN.
- 5. You may use your telephone for the audio portion of the meeting by dialing the TOLL number provided on your screen, followed by the meeting ID and participant ID (also provided on the screen)
- 6. Once connected, you will be in the meeting, seeing other participants and a shared screen, if applicable.

If you are not able to use the RingCentral application via computer or mobile device, please join the "audio only" portion of the online meeting by calling one of the numbers below. Dial (for higher quality, dial a number based on your current location):

(213) 250-5700 (312) 263-0281 (346) 980-4201 (469) 445-0100 (US South) (470) 869-2200 (US East) (623) 404-9000 (US West) (646) 357-3664 (650) 242-4929 (720) 902-7700 (US Central) (773) 231-9226 (US North)

Additional Information

For technical assistance, you may send an email to Mr. Kris Kleinschmidt (<u>kris.kleinschmidt@noaa.gov</u>) or contact him at 503-820-2280, extension 412

Do to the ongoing COVID-19 pandemic, a public listening cannot be provided at the Council office at this time.

PFMC 01/26/2021