# PROPOSED WEBINAR AGENDA Groundfish Management Team (GMT)

Pacific Fishery Management Council 7700 NE Ambassador Place, Suite 101 Portland, Oregon 97220

# Tuesday, February 25: 1:00 P.M. - 4:00 P.M.

1. 2. 3.	Administrative Call to Order Roll Call, Introductions, Announcements, etc. Opening Remarks and Agenda Overview Approve Agenda (10 minutes)	Abigail Harley, Chair Todd Phillips
<b>G.</b> Ec 3.	Climate and Communities Initiative Workshop Report (1:10 p.m.; 15 minutes, report to Council Thursday, 3/5)	Dr. Andrew Thompson
1.	California Current Ecosystem and Integrated Ecosystem Assessment Report and Science Review Topics (1:25 p.m.; 10 minutes, report to Council Saturday, 3/7)	Todd Phillips
2.	Fishery Ecosystem Plan (FEP) Five-Year Review  – Final Vision Statement (1:35 p.m.; 15 minutes, report to Council Saturday, 3/7)	Todd Phillips
	Cific Halibut Transition of Area 2A Fishery Management (1:50 p.m. 30 minutes, report to Council Friday, 3/6)	Robin Elhke
	Toundfish Management Update on Exempted Fishing Permits for 2021-2022 (2:20 p.m.; 20 minutes, report to Council Friday, 3/6)	Jim Seger/ Brett Wiedoff
2.	Update on 2021-2022 Harvest Specifications and Management Measures (2:40 p.m.; 30 minutes, report to Council Saturday 3/7)	Todd Phillips/ John Devore
3.	Inseason Adjustments Including Shorebased Carryover  -Final Action (3:10 p.m.; 15 minutes, report to Council Sunday 3/8)	Patrick Mirick/ Mel Mandrup
	Administrative Matters (continued) Review Agenda Leads and Assignments, Other Business	Abigail Harley

(3:25 minutes; 15 minutes)

### **Public Comment**

(3:40 p.m.; 20 minutes)

ADJOURN — estimated 4 PM

## Purpose of the Webinar

The Pacific Fishery Management Council's GMT will convene a webinar meeting to discuss items related to the team's in-person meeting scheduled for March 5-9, 2020. The webinar will be held Tuesday, February 25, 2020 from 1 p.m. until 4 p.m. Pacific Standard Time. Times are subject to change once the meeting begins. Agenda Items listed below GMT Administrative are in numerical order; other agenda items reflect the Council Meeting Agenda Item title and number. The webinar end time is an estimate, the meeting will adjourn when business for the day is completed. This meeting is open to the public. No management actions will be decided by the GMT.

### To Attend the Webinar

- 1. Join the meeting by using this link: https://meetings.ringcentral.com/join,
- 2. Enter the Meeting ID provided in the meeting announcement (see http://www.pcouncil.org) and click JOIN,
- 3. You will be prompted to either download the RingCentral meetings application or join the meeting without a download via your web browser,
- 4. Enter your name and click JOIN.

### **NOTE:** We require all participants to use a telephone or cell phone to participate.

- 1. You must use your telephone for the audio portion of the meeting by dialing the TOLL number provided on your screen followed by the meeting ID and participant ID, also provided on the screen.
- 2. Once connected, you will be in the meeting, seeing other participants and a shared screen, if applicable.

Technical Information and System Requirements: PC-based attendees are required to use Windows® 10, 8; Mac®-based attendees are required to use Mac OS® X 10.5 or newer; Mobile attendees are required to use iPhone®, iPad®, Android<sup>TM</sup> phone or Android tablet (See the RingCentral mobile apps in your app store).

You may send an email to Mr. Kris Kleinschmidt (<u>mailto:kris.kleinschmidt@noaa.gov</u>) or contact him at 503-820-2280, extension 412 for technical assistance.

#### **Public Listening Station**

A public listening station will also be provided at the Council office.

Pacific Fishery Management Council 7700 NE Ambassador Place, Suite 101 Portland, OR 97220-1384 503-820-2280 PFMC 02/02/2020