PROPOSED AGENDA

Coastal Pelagic Species Management Team

Pacific Fishery Management Council Sheraton Portland Airport Hotel 8235 NE Airport Way, Portland, Oregon 97220 Telephone: 503-281-2500 Garden C Room April 5-7, 2018

This meeting of the Coastal Pelagic Species Management Team (CPSMT) begins at 8 a.m., Thursday, April 5, 2018, in conjunction with the April Pacific Fishery Management Council meeting. There will be an opportunity for public comment, at the discretion of the CPSMT Chair. Breaks will be taken as necessary, at the discretion of the Chair.

THURSDAY, APRIL 5, 2018 – 8 AM

A. Call to order, Introductions, Approve Agenda, Assign Rapporteurs (8 a.m., 0.5 hours)

Alan Sarich

B. Work Session
(9 a.m., 1 hour)

All

C. 2018 Exempted Fishing Permits, Final Approval (9:30 a.m., 0.5 hours) – report to Council (C.2)

Mike Okoniewski Diane Pleschner-Steele

D. ATM Methodology Review, Final Approval (attend Scientific and Statistical Committee (SSC) session)

André Punt

(10 a.m., 1 hour) - Mt. St. Helens C; report to Council (C.3)

E. Discussion – Exempted Fishing Permits (11 a.m., 1 hour)

Kym Jacobson/ Kirk Lynn

LUNCH

F. Discussion – ATM Methodology Review (1 p.m., 1 hour)

Cyreis Schmitt

G. Review & Finalize EFP Report (2 p.m., 1 hour)

Kym Jacobson/ Kirk Lynn

H. Pacific Sardine Stock Assessment Update
(3 p.m., 1 hour) – Mt. St. Helens C; report to Council (C.5)

I. Public Comment (4 p.m., 0.5 hours)

Alan Sarich

Kevin Hill

J. Review and Finalize ATM Methodology Review Report Cyreis Schmitt (4:30 p.m., 0.5 hours) FRIDAY, APRIL 6, 2018 K. Discuss Process for Review of Reference Points for Monitored Stocks Lorna Wargo (8 a.m., 1 hour) - Report to Council (C.4)L. Discuss Pacific Sardine Assessment, Harvest, and Management Kym Jacobson (9 a.m., 1 hour) M. Work Session All (10 a.m., 2 hours) LUNCH N. Discuss Pacific Sardine Assessment, Harvest, and Management (continued) Kym Jacobson (1 p.m., 1 hour) O. Review and Finalize Report on Reference Point Process Lorna Wargo (2 p.m., 1 hour) P. Review and Finalize Pacific Sardine Assessment Report Kym Jacobson (3 p.m., 1 hour) O. Research and Data Needs (4 p.m., 1 hour) – Comments to SSC SATURDAY APRIL 7, 2018 R. Work Session and Council Floor Session All (8 a.m., 4 hours) – CPS items on Council floor during this time LUNCH S. Annual U.S. Coast Guard Fishery Enforcement Report Brian Corrigan (2 p.m., 1 hour) – Report to Council (I.1) Alan Sarich T. Future Workload Planning (3 p.m., 1 hour)

ADJOURN

PFMC 03/20/18