PROPOSED AGENDA

Coastal Pelagic Species Advisory Subpanel

Pacific Fishery Management Council
Sheraton Portland Airport Hotel
8235 NE Airport Way, Portland, Oregon 97220
Telephone: 503-281-2500
Garden B Room
April 5-7, 2018

This meeting of the Coastal Pelagic Species Advisory Subpanel (CPSAS) begins at 8 a.m., Thursday, April 5, 2018, in conjunction with the April Pacific Fishery Management Council meeting. There will be an opportunity for public comment, at the discretion of the CPSAS Cochairs. Breaks will be taken as necessary, at the discretion of the Co-chairs.

THURSDAY, APRIL 5, 2018 – 8 AM

A. Call to order, Introductions, Approve Agenda (8 a.m., 0.5 hour)

Diane Pleschner-Steele Mike Okoniewski

B. Elections (8:30 a.m., 0.5 hours)

Mike Burner

C. 2018 Exempted Fishing Permits, Final Approval (9 a.m., 1 hour) – report to Council (C.2)

Diane Pleschner-Steele Mike Okoniewski

D. ATM Methodology Review, Final Approval (attend Scientific and Statistical Committee (SSC) session)

André Punt

(10 a.m., 1 hour) - Mt. St. Helens C; report to Council (C.3)

E. Work Session
(11 a.m., 1 hour); as needed

All

LUNCH

F. Discussion – ATM Methodology Review (1 p.m., 1 hour)

Diane Pleschner-Steele

G. Review & Finalize EFP Report

(2 p.m., 1 hour)

H. Pacific Sardine Stock Assessment Update (Attend SSC Session) (3 p.m., 1 hour) – Mt. St. Helens C; report to Council (C.5)

Kevin Hill

I. Public Comment (4 p.m., 0.5 hours)

Mike Okoniewski Diane Pleschner-Steele J. Review and Finalize ATM Methodology Review Report Diane Pleschner-Steele (4:30 p.m., 0.5 hours) FRIDAY, APRIL 6, 2018 K. Discuss Process for Review of Reference Points for Monitored Stocks Mike Okoniewski (8 a.m., 1 hour) - Report to Council (C.4)Diane Pleschner-Steele L. Discuss Pacific Sardine Assessment, Harvest, and Management Diane Pleschner-Steele (9 a.m., 1 hour) M. Work Session All (10 a.m., 2 hours) LUNCH N. Discuss Pacific Sardine Assessment, Harvest, and Management (continued) (1 p.m., 1 hour) Diane Pleschner-Steele/ O. Review and Finalize Report on Reference Point Process Mike Okoniewski (2 p.m., 1 hour) P. Review and Finalize Pacific Sardine Assessment Report (3 p.m., 1 hour) O. Research and Data Needs (4 p.m., 1 hour) – Comments to SSC SATURDAY APRIL 7, 2018 R. Work Session and Council Floor Session All (8 a.m., 4 hours) – CPS items on Council floor during this time LUNCH S. Annual U.S. Coast Guard Fishery Enforcement Report Brian Corrigan (2 p.m., 1 hour) – Report to Council (I.1) Diane Pleschner-Steele/ T. Future Workload Planning (3 p.m., 1 hour) Mike Okoniewski

ADJOURN

PFMC 3/20/18