PROPOSED AGENDA Scientific and Statistical Committee's Economic and Groundfish Subcommittees

Pacific Fishery Management Council
Hyatt Regency Orange County
Imperial Room
11999 Harbor Blvd.
Garden Grove, CA 92840
Telephone: 714-750-1234
November 13-14, 2016

Scientific and Statistical Committee (SSC) subcommittee meetings are open to the public, and public comments will be accepted during the scheduled public comment period. Public comment at times other than the established public comment period will be taken at the discretion of the SSC Subcommittee Chair.

Subcommittee member work assignments are noted in parentheses at the end of each agenda item. The first name listed is the discussion leader and the second, the rapporteur. A suggestion for the amount of time each agenda item should take is provided. All times are approximate and subject to change. At the time the agenda is approved, priorities can be set and these times revised. Discussion leaders should determine whether more or less time is required, and request the agenda be amended.

SUNDAY, NOVEMBER 13, 2016 – 1:00 PM

A. Call to Order

1. Call to Order, Introductions, and Meeting Objectives

Cameron Speir

2. Approve Agenda (1:00 p.m., 0.5 hours)

B. Overview of the Catch Share Program Review (1:30 p.m., 1 hour; Sampson, Holland)

Jim Seger

C. Economic Performance

Lisa Pfeiffer

(2:30 p.m.; 1.5 hours; **Hamel, Harte**)

D. Open Discussion and SSC Report Planning

(4:00 p.m.; 1 hour)

MONDAY, NOVEMBER 14, 2016 – 8:00 AM

E. Environmental Performance

(8:30 a.m.; 1.5 hours; **Budrick, Berger**)

Wendy Morrison

BREAK (10:00-10:15 a.m.)

F. Program Administration

(10:15 a.m., 1.75 hours; **Tsou, Field**)

LUNCH (12:00-1:00 p.m.)

Abigail Harley

Jennifer Gilden

G. Communities

(1:30 p.m.; 1.5 hours; **Dorn, Speir**)

BREAK (3:00-3:15 p.m.)

H. Wrap-up and Review Timeline Discussion

(3:15 p.m.; 1 hour; **Speir, Sampson**)

I. Public Comments

(4:15 p.m.)

ADJOURN

PFMC

10/21/16