PROPOSED AGENDA Scientific and Statistical Committee

Pacific Fishery Management Council Hyatt Regency Orange County Terrace ABC Room 11999 Harbor Blvd. Garden Grove, CA 92840 Telephone: 714-750-1234 November 15-16, 2016

Scientific and Statistical Committee (SSC) meetings are open to the public, and public comments will be accepted during the scheduled public comment period. Public comment at times other than the established public comment period will be taken at the discretion of the SSC Chair.

Committee member work assignments are noted in parentheses at the end of each agenda item. The first name listed is the discussion leader and the second, the rapporteur. A suggestion for the amount of time each agenda item should take is provided. All times are approximate and subject to change. At the time the agenda is approved, priorities can be set and these times revised. Discussion leaders should determine whether more or less time is required, and request the agenda be amended.

TUESDAY, NOVEMBER 15, 2016 - 8 AM

A. Call to Order

Call to Order and Introductions
Report of the Executive Director

Will Satterthwaite

- Chuck Tracy
- 3. Approve Agenda, Ecosystem Subcommittee Report, and September 2016 Minutes
- 4. Subcommittee Assignments Current assignments are listed at the end of this agenda
- 5. Open Discussion and Future Meeting Planning (8 a.m., 1 hour) *No Report to Council*

C. Council Administrative Matters

4. Membership Appointments and Council Operating Procedures (9 a.m., 0.5 hours) *Report to Council on Wednesday (Council Closed Session)*

D. Salmon Management

2. Salmon Methodology Review Mike O'Farrell (9:30 a.m.; 1 hour; Johnson, Byrne) *Report to Council on Wednesday*

G. Coastal Pelagic Species Management

4. Northern Anchovy Stock Assessment and Management Measures Ed Weber (10:30 a.m., 2 hours; Field, Berger) Report to Council on Saturday

LUNCH (12:30-1:30 p.m.)

F. Groundfish Management

2. Methodology Review Final Topic Selection John DeVore (1:30 p.m., 1.5 hours; Sampson, Budrick) Joint Session with the Groundfish Management Team in the Terrace ABC Room. Report to Council on Thursday

G. Coastal Pelagic Species Management, Continued

2. Methodology Review Preliminary Topic Selection Kirk Lynn (3:00 p.m., 1 hour; **Punt, Hamel**) Report to Council on Thursday

BREAK (4:00-4:15 p.m.)

PUBLIC COMMENT PERIOD

4:15 p.m. (or immediately following the afternoon break)

Public comments, including comments on issues not on the agenda, are accepted at this time.

A. SSC Administrative Matters, Continued

6. Review Statements

WEDNESDAY, NOVEMBER 16, 2016 – 8:00 AM

SSC Administrative Matters, Continued

7. Review Statements (8:00 a.m., 1 hour)

F. Groundfish Management, Continued

- 6. 5-year Catch Share Program and Intersector Allocation Review Plans and Fishery Management Update Jim Seger (9:00 a.m.; 1 hour; Harte, Speir) Report to Council on Saturday
- 4. Groundfish Essential Fish Habitat (EFH) and Rockfish Conservation Area (RCA) Amendment 28 Alternatives
 - a. Analysis of Priority Habitat Areas Allison Bailey b. Overfished Species Hot Spots Analysis Kit Dahl
 - (10:00 a.m., 2 hours; Dorn, Punt) Report to Council on Friday

LUNCH (12:00 p.m.-1:00 p.m.)

C. Council Administrative Matters, Continued

2. National Standard Guidelines Update NMFS (To Be Determined) (1:00 p.m., 1 hour; **Tsou, Holland**) *Report to Council on Friday (if needed)*

SSC Administrative Matters, Continued

8. Review and Adopt the Draft Report on Accepted Practices Guidelines for Groundfish Stock Assessments

(2:00 p.m., 0.5 hours; Satterthwaite, Sampson) No Report to Council

9. Review Statements (2:30 p.m.)

ADJOURN

Salmon	Groundfish	Coastal Pelagic Species	Highly Migratory Species	Economics	Ecosystem- Based Management
Galen Johnson	David Sampson	André Punt	Kevin Piner	Cameron Speir	Martin Dorn
John Budrick	Aaron Berger	Aaron Berger	Aaron Berger	Michael Harte	Evelyn Brown
Alan Byrne	Evelyn Brown	Evelyn Brown	John Field	Dan Holland	John Field
Owen Hamel	John Budrick	John Budrick	Michael Harte	André Punt	Michael Harte
Michael Harte	Martin Dorn	Alan Byrne	Dan Holland	David Sampson	Dan Holland
Will Satterthwaite	John Field	John Field	André Punt		Galen Johnson
Cameron Speir	Owen Hamel	Owen Hamel	David Sampson		Kevin Piner
	André Punt	Will Satterthwaite			André Punt
	Tien-Shui Tsou	Tien-Shui Tsou			Will Satterthwaite
					Tien-Shui Tsou

SSC Subcommittee Assignments, September 2016

Bold denotes Subcommittee Chairperson

PFMC 10/20/16