PROPOSED AGENDA Scientific and Statistical Committee

Pacific Fishery Management Council The Riverside Hotel Cinnabar Room 2900 Chinden Boulevard Boise, Idaho 83714 Telephone: 208-343-1871 September 14-15, 2016

Scientific and Statistical Committee (SSC) meetings are open to the public, and public comments will be accepted during the scheduled public comment period. Public comment at times other than the established public comment period will be taken at the discretion of the SSC Chair.

Committee member work assignments are noted in parentheses at the end of each agenda item. The first name listed is the discussion leader and the second, the rapporteur. A suggestion for the amount of time each agenda item should take is provided. All times are approximate and subject to change. At the time the agenda is approved, priorities can be set and these times revised. Discussion leaders should determine whether more or less time is required, and request the agenda be amended.

WEDNESDAY, SEPTEMBER 14, 2016 - 8 AM

A. Call to Order

- 1. Call to Order and Introductions
- 2. Report of the Executive Director
- 3. Approve Agenda and June 2016 Minutes
- 4. Subcommittee Assignments Current assignments are listed at the end of this agenda
- 5. Open Discussion and Future Meeting Planning (8 a.m., 1.5 hours) *No Report to Council*

G. Council Administrative Matters

5. Membership Appointments and Council Operating Procedures (9:30 a.m., 0.5 hours) *Report to Council on Thursday (Council Closed Session)*

Will Satterthwaite Chuck Tracy

D. Ecosystem Management

1.	Fishery Ecosystem Plan Coordinated Ecosystem Indicator Review Initiativ	e
	a. Report and Recommendations of the Ecosystem Subcommittee	Martin Dorn
	b. SSC Discussion and Recommendations	
	(10 a.m., 1 hour; Holland, Harte) Report to Council on Thursday	
2.	Ecosystem-Based Fishery Management Roadmap	Heather Sagar
	(11:00 a.m., 1 hour; Johnson, Brown) Joint Session with the Groundfish	0
	Management Team in the Cinnabar Room. Report to Council on Thursday	,
LUNC	2H (12-1 p.m.)	
E. Coa	ustal Pelagic Species Management	
1.	Minimum Stock Size Thresholds Report	Kevin Hill
1.	(1:00 p.m., 1.5 hours; Berger, Field) <i>Report to Council on Friday</i>	
3.	Anchovy Management Update	Lorna Wargo
0.	(2:30 p.m., 1 hour; Brown, Hamel) <i>Report to Council on Friday</i>	20110 11 01 80
BREA	K (3:30-3:45 p.m.)	

PUBLIC COMMENT PERIOD

3:45 p.m. (or immediately following the afternoon break) Public comments, including comments on issues <u>not</u> on the agenda, are accepted at this time.

A. SSC Administrative Matters, Continued

6. Review Statements

THURSDAY, SEPTEMBER 15, 2016 - 8:00 AM

SSC Administrative Matters, Continued

7. Review Statements (8:00 a.m., 1 hour)

H. Salmon Management

2. Salmon Methodology Review Mike Burner (9:00 a.m., 0.75 hours; **Byrne, Satterthwaite**) *Report to Council on Saturday*

F. Groundfish Management

2. Methodology Review Preliminary Topic Selection John DeVore (9:45 a.m., 1 hour; **Sampson, Budrick**) *Joint Session with the Groundfish Management Team in the Cinnabar Room. Report to Council on Friday*

BREAK (10:45-11:00 a.m.)

 Mid-biennium Annual Catch Limit Adjustment and Rebuilding Harvest Rate Adjustment Policies John DeVore (11:00 a.m., 1 hour; Dorn, Piner) Report to Council on Sunday

LUNCH (12:00 p.m.-1:00 p.m.)

5. 5-Year Catch Share Program and Intersector Allocation Review Update John DeVore (1:00 p.m., 0.5 hours; **Sampson, Speir**) *Report to Council on Saturday*

SSC Administrative Matters, Continued

8. Review Statements (1:30 p.m.)

ADJOURN

PFMC 08/23/16

Salmon	Groundfish	Coastal Pelagic Species	Highly Migratory Species	Economics	Ecosystem- Based Management
Galen Johnson	David Sampson	André Punt	Kevin Piner	Cameron Speir	Martin Dorn
John Budrick	Aaron Berger	Aaron Berger	Aaron Berger	Michael Harte	Evelyn Brown
Alan Byrne	Evelyn Brown	Evelyn Brown	John Field	Dan Holland	John Field
Owen Hamel	John Budrick	John Budrick	Michael Harte	André Punt	Michael Harte
Michael Harte	Martin Dorn	Alan Byrne	Dan Holland	David Sampson	Dan Holland
Pete Lawson	John Field	John Field	André Punt		Galen Johnson
Will Satterthwaite	Owen Hamel	Owen Hamel	David Sampson		Pete Lawson
Cameron Speir	André Punt	Will Satterthwaite			Kevin Piner
	Tien-Shui Tsou	Tien-Shui Tsou			André Punt
					Will Satterthwaite
					Tien-Shui Tsou

SSC Subcommittee Assignments, June 2016

Bold denotes Subcommittee Chairperson

PFMC 08/23/16