PROPOSED AGENDA

Coastal Pelagic Species Advisory Subpanel

Pacific Fishery Management Council Meeting
Hilton Vancouver Hotel
Discovery D Room
301 Sixth Street
Vancouver, Washington
Telephone: 360-993-4500

This meeting of the Coastal Pelagic Species Advisory Subpanel (CPSAS) begins at 8 a.m., Saturday, April 9, 2016. It will be held in conjunction with the April Pacific Fishery Management Council meeting. There will be an opportunity for public comment, at the discretion of the CPSAS Co-Chairs. The CPSAS and the Coastal Pelagic Species Management Team (CPSMT) will meet jointly from 8 a.m. -9 a.m. on April 10, in the Discovery D Room.

SATURDAY APRIL 9, 2016 – 8 AM

- A. Call to order, Introductions, Approve Agenda, Open Discussion Mike Okoniewski (8 a.m., 1 hour) Diane Pleschner-Steele, Kerry Griffin
- **B.** Sardine Stock Assessment Presentation (SSC session <u>Heritage F Room</u>) All (9:00 a.m., 1.5 hours)

BREAK

C. Stock Assessment Review and Methodology Review TORs (10:45 a.m., 0.5 hours) – Report to Council

Kerry Griffin

D. Discussion – Sardine Management, Industry Concerns (11:15 a.m., 1 hour)

All

LUNCH

E. Sardine Stock Assessment and Management Measures (1 p.m., 1 hour) – Report to Council

Kevin Hill

F. Electronic Technology plan Update – (With CPSMT-Discovery E) (2 p.m., 0.5 hours) – Report to Council

Steve Freese

G. Public Comment (2:30 p.m., 0.5 hours)

Co-Chairs

BREAK

H. Review and Finalize Sardine Management Measures Report (3:15 p.m. 1 hour)
(Adjourn: 4:15 p.m.)

All

<u>SUNDAY APRIL 10, 2016 – 8 AM</u>

Note: The CPSAS will recess to attend the Council session on sardine management measures, tentatively scheduled for late morning April 10.

I. FEP Ecosystem Indicators (Joint with CPSMT – Discovery E Room) (8 a.m., 1 hour) – Report to Council at June Meeting

Cyreis Schmitt

J. Finalize Report on Two Terms of Reference (9 a.m., 1 hour)

Co-Chairs

BREAK

K. CPS Assessment Workshop & Future Agenda Planning

All

(10:30 a.m., 1 hour)

L. SAFE Document Q & A (11:30 a.m., 0.5 hours)

Kerry Griffin

LUNCH

M. Council Action on Pacific Sardine Assessment and Management Measures (Time TBD, Council Floor)

N. Future Agenda Planning and Wrap Up (Time TBD, 0.5 hours)

Co-Chairs

ADJOURN

PFMC 03/21/16