John Holloway, Chair

Brett Wiedoff

Mike Burner

PROPOSED AGENDA Groundfish Advisory Subpanel

Pacific Fishery Management Council DoubleTree by Hilton Sacramento California Salon IV 2001 Point West Way Sacramento, CA 95815 Phone: 916-929-8855

Please Note: Dates and times on this agenda are subject to change once the meeting begins. Public comment will be taken at the discretion of the Groundfish Advisory Subpanel (GAP) Chair.

FRIDAY, SEPTEMBER 11, 2015 - 8 AM

GAP Administrative Matters

1.	Roll Call, Introductio	ns, Announcements, etc.
----	------------------------	-------------------------

- 2. Opening Remarks and Agenda Overview
- 3. Approve Agenda

D. Ecosystem Management

2. Unmanaged Forage Fish Regulations (8:30 a.m.; 1 hr; **Report to Council Friday, September 11**)

H. Groundfish Management

- 1. Mid-water Recreational Fishing Regulations NMFS/Lynn Mattes/Patrick Mirick (9:30 a.m.; 1 hr; Report to Council Saturday, September 12)
- Consideration of Gear Regulations for the Trawl Catch Shares Sector Jamie Goen/Jim Seger (10:30 *a.m.; 1 hr; Report to Council Saturday, September 12*)

GAP Administrative Matters (continued)

- 4. Draft and Review Statements (11:30 a.m.; 30 min)
- 5. Draft and Review Statements (1 p.m.; 1 hr)

Informational Briefing

Stock Assessment Prioritization (2 p.m.; 1 hr Joint Session with GMT; Report to Council in November)

GAP Administrative Matters (continued)

6. Draft and Review Statements (3 p.m.; 1 hr)

H. Groundfish Management (continued)

9. Inseason Adjustments (4:00 p.m.; Joint Session with the GAP in California Salon IV 1 hr; Report to Council Tuesday, September 15)

Rick Methot

SATURDAY, SEPTEMBER 12, 2015 - 8 AM

EAP Administrative Matters (continued) 7. Draft and Review Statements (8 <i>a.m.; 1 hr</i>)	
nformational Briefing Rockfish Conservation Area Exempted Fishing Permit Study (9 a.m.; 1 hr; No Report to Council)	Steve Rienecke
 <i>Groundfish Management (continued)</i> 4. Electronic Monitoring Regulations and Exempted Fishing Permit Update (10 a.m.; 1 hr; Report to Council Sunday, September 13) 	t Wiedoff/Melissa Hooper
3. Final Stock Assessments (1 p.m.; 1 hr; Report to Council Sunday, September 13)	John DeVore
 Blackgill-Slope Rockfish Intersector Allocation and Accumulati Limit Adjustments (2 p.m.; 1 hr; Report to Council Monday, September 14) 	ion John DeVore
 Specifications Process for 2017-2018 Management (3 p.m.; 1 hr; Report to Council Monday, September 14) 	John DeVore/Kelly Ames
EAP Administrative Matters (continued) 8. Draft and Review Statements (4 p.m.; 1 hr)	
UNDAY, SEPTEMBER 13, 2015 – 8 AM	
GAP Administrative Matters (continued) 9. Draft and Review Statements (8 a.m.; 30 min)	
 I. Groundfish Management (continued) 6. Salmon Endangered Species Act (ESA) Reinitiation of Consulta Workshop Report (8:30 a.m.; 1 hr; Report to Council Monday, September 14) 	ntion Susan Bishop
 10. Groundfish Management Science Improvements and Methodolo Review Topics (10 a.m.; 1 hr; Report to Council Wednesday, September 16) 	ogy John DeVore
 Pacific Halibut Management 1. 2016 Catch Sharing Plan and Annual Regulation Changes Sarah Williams, Lynn Mattes, Heather Reed, 	, Deb Wilson-Vandenberg

(1 p.m.; 1 hr; Report to Council Wednesday, September 16)

H. Groundfish Management (continued)

 Amendment to Modify Groundfish Essential Fish Habitat and to Adjust Rockfish Conservation Areas Kerry Griffin/Colby Brady/Seth Atkinson (2 p.m.; 1 hr; Report to Council Tuesday, September 15)

MONDAY, SEPTEMBER 14, 2015 - 8 AM

GAP Administrative Matters (continued)

10. Draft and Review Statements (8:00 a.m.; 30 min)

C. Administrative Matters

- 5. Membership Appointments and Council Operating Procedures (8:30 a.m.; 1 hr; Report to Council Wednesday, September 16) Chuck Tracy
- 6. Future Council Meeting Agenda and Workload Planning (9:30 a.m.; 1 hr; Report to Council Wednesday, September 16)

TUESDAY, SEPTEMBER 15, 2015 - 8 AM

GAP Administrative Matters (continued)

11. Draft and Review Statements (8 a.m.; 1 hr)

ADJOURN

PFMC 08/19/15