# PROPOSED AGENDA Groundfish Advisory Subpanel

Pacific Fishery Management Council
DoubleTree by Hilton Sonoma
Vineyard Room
One Doubletree Drive
Rohnert Park, CA 94928
Telephone: 707-584-5466

Please Note: Dates and times on this agenda are subject to change once the meeting begins. Public comment will be taken at the discretion of the GAP Chair.

## FRIDAY, APRIL 10, 2015 – 8 AM

#### GAP Administrative Matters

1. Roll Call, Introductions, Announcements, etc.

Tommy Ancona, Chair

- 2. Elect Chair and Vice Chair for 2015
- 3. Opening Remarks and Agenda Overview
- 4. Approve Agenda

**Brett Wiedoff** 

#### E. Groundfish

2. Trawl Cost Recovery Report (8:30 a.m.; 1.5 hr; Report to Council Sunday, April 12)

Jim Seger/Chris Biegel

6. Final Action on Widow Rockfish Reallocation and Divestiture Issues (10:00 a.m.; 2 hr; Report to Council Wednesday, April 15)

Jim Seger

#### E. Groundfish

5. Groundfish Essential Fish Habitat Amendment Scoping including RCA and Area Adjustments

Kerry Griffin

(1 p.m.; 2 hr; Report to Council Monday, April 13)

#### **GAP Administrative Matters**

5. Review the Management Strategy Evaluation of Rebuilding Revision Rules (3 p.m., 1 hour; Report to Council in June)

Chantel Wetzel

#### SATURDAY, APRIL 11, 2015 – 8 AM

#### GAP Administrative Matters (continued)

6. Draft and Review Statements (8 a.m.; 1 hr)

# E. Groundfish (Discussion Continued from Friday)

5. Groundfish Essential Fish Habitat Amendment Scoping including RCA and Area Adjustments
(9:00 a.m.; 4 hr; Report to Council Monday, April 13)

Kelly Ames

#### F. Administrative

1. Seabird Protection Update (2 p.m.; 1 hr; Report to Council Sunday, April 12)

Kit Dahl

3. Salmon Endangered Species Act Reconsultation Update (3 p.m.; 1 hr; Report to Council Sunday, April 12)

Frank Lockhart

2. National Standards 1, 3 & 7 Guidelines Comments (4 p.m., 1 hr; Report to Council Monday, April 13)

Wes Patrick

# SUNDAY, APRIL 12, 2015 – 8 AM

#### GAP Administrative Matters (continued)

7. Draft and Review Statements (8 a.m.; 1 hr)

## E. Groundfish

7. Blackgill and Slope Rockfish Reallocation PPA (9:00 a.m.; 1.5 hr; Report to Council Wednesday, April 15)

John DeVore

4. Finalize Methodology Review COP (10:30 a.m.; 0.5 hr; Report to Council Monday, April 13

John DeVore

## I. Enforcement

1. Regulations for Vessel Movement Monitoring (1:00 p.m.; 2 hr; Report to Council Tuesday, April 14)

**Brett Wiedoff** 

## E. Groundfish

8. Inseason Adjustments Including Carryover and Regulatory Amendment to Manage Set-Asides
(3 p.m.: Lhw. Discussion of Paculatory Amendment to Manage Set Aside)

John DeVore

(3 p.m.; 1 hr; Discussion of Regulatory Amendment to Manage Set Asides; Report to Council Wednesday, April 15)

8. Inseason Adjustments Including Carryover and Regulatory Amendment to Manage Set-Asides Dan Erickson (4 p.m. Joint session with GMT to Consider Inseason Adjustments Including Carryover; Report to Council Wednesday, April 15)

#### MONDAY, APRIL 13, 2015 – 8 AM

#### GAP Administrative Matters (continued)

8. Draft and Review Statements (8 a.m.; 1 hr)

## E. Groundfish

- 6. Continued Discussion on Final Action on Widow Rockfish Reallocation and Divestiture Issues

  Jim Seger (9:00 a.m.; 3 hr; Report to Council Wednesday, April 15)
- 9. Implementation of 2015 Pacific Whiting Fishery under U.S. Canada Pacific Whiting Agreement
  (1 p.m.; 0.5 hr; Report to Council Thursday, April 16)
- 5. Future Council Meeting Agenda and Workload (1:30 p.m.; 1 hr; Report to Council Thursday, April 16)

#### <u>TUESDAY</u>, <u>APRIL 14</u>, <u>2015 – 8 AM</u>

# GAP Administrative Matters (continued)

9. Draft and Review Statements (8 a.m.)

## WEDNESDAY, APRIL 15, 2015 – 8 AM

## GAP Administrative Matters (continued)

10. Draft and Review Statements (8 a.m.)

**ADJOURN** 

PFMC 03/24/15